Home SHËNDETI Ja cila është mënyra më e mirë për të ngrohur makinën sa...

Ja cila është mënyra më e mirë për të ngrohur makinën sa më shpejtë në dimër.

861
0
SHARE

Sipas Chicago Tribune, arsyeja e vetme për të ngrohur makinën tuaj në mëngjes është që të mbani prapanicën tuaj më të ngrohtë se makina juaj me të vërtetë nuk ka nevojë të nxehet më për të vepruar në mënyrë optimale. Nxehja e makinës në dimër nuk ka asnjë përfitim.

Pra, cila do të ishte mënyra më e mirë për të ngrohur makinën tuaj?

Ekspertët e automjeteve sot thonë se ju duhet ta ngrohni makinën jo më shumë se 30 sekonda para se të filloni të ecni në dimër.

Motori do të nxehet më shpejt duke ecur, shpjegon EPA dhe Departamenti i Energjisë. Në të vërtetë, është më mirë se sa të bëni punë boshe dhe të harxhoni karburant.

Burimi: drivetribe
©gatuajshendetshem/a.c.