Home SHËNDETI Receta e vjetër popullore italiane vret infeksionet që janë rezistente ndaj antibiotikëve....

Receta e vjetër popullore italiane vret infeksionet që janë rezistente ndaj antibiotikëve. Në një dozë të vetme!

256
0
SHARE

Gjethet e gështenjave kanë shumë kohë që janë përdorur në mjekimet tradicionale, për të trajtuar infeksionet e lëkurës. Mënyra sesi funkionon kjo lloj bime është mahnitëse pasi jo vetëm që vret infeksionin që shkakton stafilokoku, ky ekstrakt botanik, por punon duke hequr Staphlococcus aureusqë krijon toksina të cilat më pas shkaktojnë dëme të indeve.Quave bëri qindra intervista, veçanërisht në Itali, ku njerëzit dhe mjekët popullor treguan se si nxirrnin çajin nga gjethet e pemës së gështenjës. Më pas lajnë lëkurën e tyre me qëllim që të trajtojnë infeksionet dhe inflamacionet e lëkurës.Ekipi hulumtues tërhoqi 94 kimikate nga gjethet e bimës së gështenjës, nga këto zbuluan 2 elementët kimik që janë aktiv ndaj infeksionit të stafilokokut.Klikoni me poshte dhe lexoni me shumë informacione nga ky artikull.